Еттінгер хоче відновити переговори для владнання газової кризи між Україною та Росією

Вівторок, 8 липня 2014, 11:17

Комісар ЄС з енергетики Гюнтер Еттінгер 7 липня заявив, що має намір і надалі продовжувати свої посередницькі зусилля у врегулюванні російсько-українського газового конфлікту, передає Deutche Welle.

За даними агентства dpa, досягнута домовленість про проведення двосторонніх переговорів між Еттінгером і міністром енергетики Росії Олександром Новаком. Темою консультацій має стати відновлення переговорів щодо газу між Росією і Україною. Втім, дата зустрічі Еттінгера і Новака поки не узгоджена.

У свою чергу міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Продан заявив агенції Інтерфакс, що поки не отримував запрошення взяти участь у переговорах, однак про зустріч Еттінгера та глави російського Міненерго знає.

"Ми після переговорів з паном Еттінгером визначилися в тому, що необхідно продовжити наші тристоронні консультації або переговори. Єврокомісар, наскільки мені відомо, на цьому тижні спілкуватиметься з російськими представниками про початок наших переговорів, але поки у мене немає інформації, що є певні домовленості", - заявив Продан, передає Інтерфакс.

Одночасно Юрій Продан сказав, що Україна надалі наполягає на запропонованому раніше Єврокомісією компромісному варіанті ціни на газ та погашення заборгованості за поставлені енергоресурси.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.