Польща, Португалія та низка інших країн готові взяти на відпочинок дітей загиблих учасників АТО

Вівторок, 8 липня 2014, 15:53

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін доручив департаменту консульської служби та іншим підрозділам МЗС у взаємодії з активістами, інститутами громадянського суспільства та українською діаспорою активізувати роботу з вирішенню питань лікування та реабілітації за кордоном учасників АТО, постраждалих мирних громадян і членів їхніх сімей.

Про це повідомила прес-служба МЗС.

"МЗС захищає інтереси не лише держави, але й кожного громадянина, який потребує нашої допомоги. Президент Петро Порошенко поставив чітке завдання всім задіяним органам влади - сприяти у вирішенні питань громадянам, які постраждали в ході АТО, та членам їхніх сімей", - цитує Клімкіна прес-служба міністерства.

"Це спільна місія української влади, тому ми додатково активізуємо роботу в цьому напрямку", - додав він.

За інформацією прес-служби, МЗС вже провів переговори з низкою країн світу на предмет організації відпочинку дітей і родичів загиблих в АТО військовослужбовців України (Міноборони, СБУ,сНаціональна гвардія).

Готовність взяти участь у цьому проекті виявили Польща, Португалія, Об'єднані Арабські Емірати, Швеція та Італія, підкреслюють у зовнішньополітичному відомстві.

Крім того, участь у проекті за лікування потерпілих під час АТО українців беруть Литва, Чехія, Ізраїль і Франція. Список цих країн постійно розширюватиметься.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.