Європарламент ратифікує Угоду про асоціацію з Україною дуже швидко - Брок

Вівторок, 8 липня 2014, 16:21

Новобраний глава комітету Європейського парламенту у закордонних справах Елмар Брок називає пріоритетом своєї роботи у сфері відносин з Україною "виконання обіцяного" – якомога швидше ратифікувати Угоду про асоціацію. Це може статися вже у жовтні.

Про це Брок заявив в ексклюзивному інтерв’ю УНІАН.

"Перш за все, ми виконаємо нашу обіцянку про те, що ратифікуємо Угоду про асоціацію так швидко, як це можливо. Я думаю, що це буде жовтень", - сказав він.

Голова комітету впевнений, що вже на цьому тижні з цього питання будуть призначені доповідачі, щоб "після літніх канікул ми одразу розпочали процес, щоб досягти результату".

"Ми також дуже чітко зазначимо позицію Європейського Союзу, що неприйнятно вживати запобіжних заходів щодо української торгівлі, неприйнятно порушувати міжнародні закони, ми хочемо, щоб Україна була спроможна робити свій вибір. Майбутнє України повинно вирішуватися ні в Брюсселі, ні в Москві, а в Києві. Це ми пояснимо нашим російським партнерам", - запевнив він.

Відповідаючи на запитання стосовно того, чи продовжувати переговори з Росією чи застосовувати санкції, Брок зазначив, що переговори – "завжди кращий підхід, але іноді у вас просто немає вибору, і тоді будуть застосовані санкції".

"Я сподіваюсь, що буде конструктивний підхід, в результаті якого буде знайдено рішення, щоб уникнути третьої фази санкції. І це було б успіхом", - сказав політик.

Як писала ЄвроПравда, Елмар Брок очолив комітет у закордонних справах Європейського парламенту на наступні два з половиною роки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.