Громадські активісти закликають Порошенка вплинути на швидку ратифікацію Угоди з ЄС

Середа, 9 липня 2014, 14:11

Експерти громадської ініціативи "Реанімаційний пакет реформ" та народні депутати міжфракційного об’єднання "Платформа реформ" вимагають від президента України Петра Порощенка негайно вжити заходів для ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Відповідну вимогу громадські активісти надіслали до адміністрації президента України. 

"Звертаємося до Вас, шановний пане Президенте, з проханням невідкладно вжити заходів для завершення підготовки Угоди про асоціацію до ратифікації та, відповідно до п.6 статті 9 Закону України №1906-IV "Про міжнародні договори України", внести відповідний законопроект щодо ратифікації зазначеної Угоди до Верховної Ради України", - йдеться в листі.

Активісти наголошують, що Угоду з ЄС вже встигли ратифікувати кілька країн, і це має стати прикладом для України. Разом з тим автори звернення не розуміють, чому процес ратифікації в Україні затримується.

"Як відомо, для ратифікації аналогічної угоди Молдові знадобилося три дні, а в Україні це питання ще й досі залишається відкритим. Натомість у ЗМІ розповсюджується інформація про "технічні" процедури підготовки ратифікації Угоди про асоціацію, виконання яких нібито потребує досить тривалого часу", - йдеться в заяві.

Зволікання з ратифікацією, на думку експертів громадської ініціативи "Реанімаційний пакет реформ", може призвести не тільки до "негативних наслідків для бізнесу і втрачених можливостей для зміцнення громадянських прав і свобод, а ще й до загрози міжнародній репутації України".

Нагадаємо, що 27 червня Україна та ЄС підписали Угоду про асоціацію, згідно з якою Україна політично та екномічно інтегруєтсья з Європейським Союзом. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.