ВР ратифікувала угоду з Японією щодо позики на економічні реформи

Вівторок, 12 серпня 2014, 12:32

Верховна рада ухвалила закон про ратифікацію угоди (у формі обміну нотами) між урядами України та Японії щодо кредитної угоди про позику на політику розвитку на здійснення економічних реформ між Кабінетом міністрів України та Японським агентством міжнародного співробітництва (№ 0090).

За це рішення проголосували 292 народних депутата із 361 зареєстрованого у сесійній залі, повідомляє УНІАН.

Законом ратифікується угода, підписана 17 липня 2014 року, яка набирає чинності з дати отримання урядом Японії письмового повідомлення від уряду України про завершення всіх внутрішньодержавних процедур, необхідних для набрання нею чинності.

Кредит у японських ієнах у розмірі до 10 млрд ієн буде наданий уряду України Японським агентством міжнародного співробітництва (JICA) як кредит на політику розвитку економічних реформ згідно з відповідними законами та нормативними актами Японії з метою підтримки уряду України у його програмі реформ в рамках Програми дій Кабінету міністрів України (Програма реформування).

Термін погашення становитиме 14 років після пільгового періоду у 6 років. Процентна ставка - 0,95% річних. Період виплати - 3 роки після дати набрання чинності зазначеної кредитної угоди.

Кредит буде надано для покриття бюджетних витрат, які здійснюватимуться компетентними органами уряду України з метою підтримки реалізації Програми реформування, за винятком витрат на товари, які будуть зазначені у списку, взаємно узгодженому між зацікавленими органами двох урядів.

При цьому посольство Японії в Україні пропонує список неприйнятних для них товарів. Серед них, зокрема алкогольні напої, тютюн неготовий, тютюнові відходи, тютюн готовий (із вмістом або без вмісту замінників тютюну, радіоактивні і пов'язані з ними матеріали, перли, дорогоцінні та напівдорогоцінні камені, необроблені або оброблені, ядерні реактори та їхні частини, неопромінені тепловиділяючі елементи (ТВЕЛи) для ядерних реакторів, ювелірні вироби із золота, срібла або металів платинової групи (крім наручних годинників і корпусів наручних годинників), золоті та срібні вироби (у тому числі камені в оправі), золото немонетарне (за винятком золотих руд і концентратів), зброя будь-якого типу, будь-які екологічно небезпечні товари (для цілей цього пункту термін "екологічно небезпечні товари" означає товари, виробництво, використання або імпорт яких заборонено відповідно до законодавства України або міжнародних договорів стороною яких є Україна).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: