У Росії почали зростати ціни на продукти

Середа, 13 серпня 2014, 10:46

Уряд РФ отримав дані про зростання закупівельних цін на продукти після введеного ембарго на поставки з Євросоюзу та інших країн, що підтримали санкції проти Росії.

Про це повідомляє російська газета "Коммерсантъ".

Про підвищення постачальниками цін на креветки і червону рибу більш ніж на 20% Мінпромторг повідомив один з найбільших вітчизняних рітейлерів - X5 Retail Group. Міністр сільського господарства Микола Федоров попередив, що випадками зростання цін можуть зайнятися Федеральна антимонопольна служба (ФАС) і правоохоронні органи.

Х5 Retail Group (мережі "Пятерочка", "Перехрестя", "Карусель") повідомила Мінпромторг, що її постачальник креветки ТОВ "Сі Прод" повідомив компанію про підвищення відпускних цін на 20-36% з 11 серпня, розповіло джерело , близьке до Мінпромторгу.

ТОВ "Сі Прод" пояснило це збільшенням витрат на транспортування і зберігання товару та переходом на попередню систему оплати сировини зі своїми постачальниками.

Аналогічне повідомлення про плановане підвищення цін рітейлер отримав і від постачальника червоної риби - ЗАТ СК "Рітейл", говорить співрозмовник "Ъ".

Також, за його словами, про коригування обсягів і вартості продукції повідомило в листі своїм клієнтам і ТОВ "Фрут-Сервіс", що поставляє плодоовочеву продукцію.

Виконавчий директор Асоціації компаній роздрібної торгівлі Андрій Карпов зазначає, що підвищення цін носить приватний характер і поки частіше відбувається з боку локальних російських постачальників, ніж від великих операторів.

В уряді РФ пообіцяли реагувати на такі факти. "Не виключаю, що найближчим часом можуть бути порушені певні справи - адміністративні або навіть правоохоронних органів", - заявив міністр сільського господарства РФ Микола Федоров.

Нагадаємо,  в середу, 6 серпня президент Росії Володимир Путін підписав указ "Про застосування окремих спеціальних економічних заходів з метою забезпечення безпеки Російської Федерації". Цей указ став відповіддю РФ на секторальні санкції з боку Євросоюзу, США та інших країн.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.