Москва не зупиниться на продтоварах і готує новий пакет санкцій проти ЄС

Четвер, 7 серпня 2014, 17:04

Російська Федерація готує другий пакет санкційних обмежень проти Євросоюзу та інших країн, що підтримали Україну. Новий пакет не буде пов'язаний з продовольчим сектором.

Про це повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на джерела у фінансово-економічному блоці уряду РФ.

Перший заступник міністра промисловості й торгівлі Гліб Нікітін у розмові з кореспондентом агентства безпосередньо не підтвердив факт розробки нового документа, проте нагадав про слова прем'єр-міністра РФ Дмитра Медведєва, сказані на засіданні уряду.

Тоді глава Кабміну зазначив, що Росія у відповідь на санкції готова піти на введення захисних заходів щодо цілого ряду галузей промисловості. "Ми потенційно готові ввести захисні заходи в авіа-, суднобудуванні, автомобільній промисловості та інших галузях... робити це будемо свідомо", - цитує Медведєва агентство.

У Мінекономрозвитку відмовилися коментувати питання підготовки нового проекту постанови уряду.

Раніше повідомлялося, що Медведєв підписав постанову уряду про введення ембарго на поставки ряду категорій продовольства з ЄС, США, Австралії, Канади та Норвегії.

"На виконання указу президента я підписав постанову уряду. Росія вводить повну заборону на поставки яловичини, свинини, плодоовочевої продукції, тобто овочів і фруктів, м'яса птиці, риби, сирів, молока і молочних продуктів", - сказав прем'єр РФ на засіданні уряду в четвер.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.