ЄС 15 серпня розгляне визнання ДНР та ЛНР терористичними організаціями

П'ятниця, 15 серпня 2014, 12:00

Міністр закордонних справ Латвії Едгарс Рінкевичс запевняє, що Рада ЄС на рівні міністрів закордонних справ має розглянути питання визнання статусу ДНР та ЛНР як терористичних організацій.

Про це він заявив у п’ятницю, спілкуючись із журналістами перед початком засідання Ради ЄС.

"Питання, яке ми врешті повинні вирішити, є визнання так званих Донецької народної республіки та Луганської народної республіки терористичними організаціями. Ми розпочали цей процес і, думаю, повинні завершити його", - заявив він.

"Ми маємо прояснити для себе все, що  відбувається в України", - переповів він мету зустрічі міністрів.

Водночас він висловив сумнів, що "вирішити це питання" вдасться 15 серпня, оскільки на порядку денному у Ради міністрів закордонних справ дуже багато питань для обговорення.

Проекти ключових рішень Ради міністрів закордонних справ ЄС готуються та затверджуються напередодні на рівні послів. Тому винесення такого питання на обговорення означає, що з великою імовірністю в ЄС є консенсус щодо визнання ДНР та ЛНР терористичними організаціями.

Між тим не можна виключати ймовірність завищених очікувань з боку міністра. Латвія була одним з ініціаторів визнання терористичного статусу цих організацій - раніше про необхідність такого кроку заявляла посол Латвії в Києві.

Остаточне рішення ЄС з цього приводу буде оприлюднене в п'ятницю надвечір.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.