Торговельні інтереси не повинні затьмарити цінності свободи і демократії - президент Словаччини

П'ятниця, 15 серпня 2014, 12:58

Президент Словаччини Андрій Кіска виступає за "співпрацю та взаєморозуміння" між країнами, однак відкидає "мову санкцій" як інструмент діалогу і переконує, що проти порушників міжнародного права мають бути вжиті каральні заходи.

В такий спосіб президент Словаччини на своїй сторінці у Facebook оцінює події довкола двосторонніх санкцій між ЄС та Росією.

"Кожна нормальна людина хоче жити у співпраці та взаєморозумінні. Політики повинні боротися за гідне життя своїх громадян і щоб суперечки між державам не поглиблювались. Однак проти держави, яка грубо порушує права людини та міжнародне право, слід вжити відповідних заходів", - написав Кіска.

Президент Словаччини також додав, що санкції, які ЄС ввів проти Росії, були вимушеним кроком і несуть в собі економічні втрати з обох сторін.

"Санкції для нас можуть означати також і економічні втрати, але ці втрати ми повинні прийняти. Торговельні інтереси не повинні затьмарити цінності свободи і демократії", - написав президент Словаччини.

Нагадаємо, що Словаччину часто звинувачують в потуранні інтересам Росії, зокрема імідж проросійського політика має премєр-міністр країни Роберт Фіцо.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.