Туреччина відкрила кримінальні справи за порушення територіальних вод України

П'ятниця, 15 серпня 2014, 17:05

Компетентні органи Туреччини відкрили кримінальні справи проти тих, хто порушує українські територіальні води.

Про це повідомив міністр юстиції України Павло Петренко, пише "Дзеркало тижня".

"В морському просторі - так само, як і в повітряному, - Крим - це українська територія. Ми зараз готуємося до суперечки в Міжнародному трибуналі з морського права про незаконне захоплення портів та морської інфраструктури", - сказав він.

Міністр також нагадав, що РФ порушує положення Чиказької конвенції, оскільки в повітряний простір Криму заходять російські літаки.

"Сьогодні сума наших претензій вже сягає 300 млн грн. Організація міжнародної цивільної авіації заявила, що вважає повітряний простір над Кримом українською територією, тому судове рішення, сподіваюся, буде відповідним", - сказав Петренко.

Як повідомлялося, в липні 2014 року Петренко зазначав, що Україна нарахувала Російській Федерації 200 млн грн штрафу за порушення свого авіапростору і вимагатиме компенсацій.

Україна закрила для міжнародного судноплавства морські порти, розташовані на території Криму: в Євпаторії, Керчі, Севастополі, Феодосії, Ялті.

ЄвроПравда повідомляла, що 30 липня "Офіційний журнал" ЄС опублікував рішення щодо введення нових санкцій для юридичних осіб в Криму та Севастополі.

Даним рішенням, зокрема, заборонено надання європейськими компаніями та фінансовими установами будь-якої фінансової позики або кредиту, пов'язаних із створенням, придбанням або розвитком інфраструктури в галузі транспорту, телекомунікацій або енергетики в Криму чи Севастополі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.