Німецькі аграрії відмовляються від інвестицій в Росію

Вівторок, 19 серпня 2014, 14:35

Робоча група з питань сільського господарства Східного комітету німецької економіки очікує негативних наслідків від російської заборони на імпорт продуктів харчування.

Зокрема, це рішення вплине на майбутні інвестиції в російський агропромисловий сектор, відзначається в заяві на сайті відомства.

"Російські санкції від 6 серпня, швидше за все, вплинуть на заплановані прямі інвестиції німецьких і західноєвропейських компаній в сільськогосподарську і харчову промисловість Росії, що своєю чергою затримає процес модернізації країни", - попереджає Томас Кірхберг, голова Робочої групи з питань сільського господарства комітету.

"Уже зараз про це нас попереджають компанії, які відкладають або повністю скасовують вже заплановані проекти",  - відзначає він.

"Німецькі компанії робили великий внесок у впровадження сучасних технологій для сільського господарства і переробної промисловості", - зауважує Кірхберг.

"На сьогодні німецькі компанії в галузі сільськогосподарської та харчової промисловості інвестували близько мільярда євро в Росію. Завдяки цим інвестиціям Росія домоглася вражаючих успіхів в галузі рослинництва і поряд з США, ЄС та Аргентиною стала одним з основних постачальників на світові ринки зерна протягом останніх років", - зазначив він.

Численні німецькі компанії в опитуваннях засвідчували готовність значно розширити відповідну співпрацю з Росією, проте нинішня криза, очевидно, змінила їхні плани, говориться у повідомленні.

Нагадаємо, в середу 6 серпня президент Росії Володимир Путін підписав указ "Про застосування окремих спеціальних економічних заходів з метою забезпечення безпеки Російської Федерації". Цей указ став відповіддю РФ на секторальні санкції з боку Євросоюзу, США та інших країн.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.