Єврокомісія очікує, що влада Болгарії призупинить будівництво "Південного потоку"

Четвер, 21 серпня 2014, 13:46

Європейська комісія очікує, що уряд Болгарії виконає вимогу щодо призупинення будівництва газопроводу „Південний потік", що передбачає постачання російського газу до Європи через акваторію Чорного моря, до повного усунення порушень європейського законодавства.

Так прокоментувала представник ЄК Шанталь Х’юз інформацію про те, що, незважаючи на вимогу Єврокомісії та запевнення болгарської влади, будівництво газопроводу продовжується, про що свідчить оприлюднене засобами масової інформації відео, передає УНІАН.

„Нам відомо про це відео, але це не коментуємо. Ми очікуємо, що ці роботи будуть припинені, про що ми раніше просили, і влада підтвердила, що вони це зроблять", - сказала вона.

Крім того, Х’юз повідомила, що у даний час Європейська комісія аналізує відповідь болгарської влади на лист, в якому ЄК просила болгарську владу припинити будівництво проекту до того моменту, доки не будуть усунуті існуючі порушення у відповідності до європейського законодавства.

„Болгарська влада вже підтвердила більше ніж один раз, що вони задовольнять наш запит припинити роботу", - наголосила представник ЄК.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: