Лінкявічюс: Україна неефективно використовує міжнародну допомогу

П'ятниця, 22 серпня 2014, 11:21

Україна може більш ефективно використовувати міжнародні важелі та надану допомогу, каже міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс.

Про це пише Delfi.lt.

"Вважаю, українці, можливо, недостатньо використовують ті міжнародні важелі, які вони можуть використовувати. Є багато прогалин, на які ми могли б вказати. Дуже хочеться їм допомогти. Коли ми говоримо про підтримку не тільки від Німеччини, але й від усього Європейського Союзу, про фінансову підтримку міжнародних організацій - вона важлива, але не менш важливим є її освоєння. Практичні можливості, ефективність освоєння також дуже важливі. Економічне становище - не другорядне, все це треба вирішувати паралельно", - зазначив у п'ятницю Лінкявічюс.

Він також додав, що і президент України Петро Порошенко раніше заявляв, що війна не може слугувати причиною відмови від реформ, але проводити їх надзвичайно складно.

Запланований на суботу візит канцлера Німеччини Ангели Меркель до України міністр назвав значущим і наголосив: цим Німеччина показала, що "проблема України для неї є пріоритетною".

Лінкявічюс також заявив, що міністерство найближчим часом має намір направити людину, яка допоможе уряду України "у євроінтеграційних та економічних питаннях". Незабаром до країни повинна надійти і гуманітарна допомога з Литви.

Окрім того, сам Лінкявічюс 23 серпня перебуватиме з візитом у Києві. Про це він зазначив на своїй сторінці у Twitter.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.