Литва складає список "нев'їзних" росіян - ЗМІ

Вівторок, 29 липня 2014, 09:51

Литва підготувала національні санкції для Росії.

Про це повідомляє у вівторок Інтерфакс.

Таку інформацію підтвердив глава МЗС республіки Лінас Лінкявічюс. За його словами, насамперед Литва обмірковує заборону на прибуття громадян Росії, які підтримують політику Кремля щодо України.

У цьому списку, за словами міністра, є і політики, і підприємці, і представники силових структур.

Лінкявічюс поки не розкриває кількості цих людей.

Про те, що Литва готує національні санкції у відповідь на події в Україні, минулого тижня заявила президент країни Даля Ґрібаускайте. За її словами, така можливість обговорювалася з іншими країнами Євросоюзу на Раді із загальних справ у Брюсселі.

Напередодні литовський прем'єр Альгірдас Буткявічюс не виключив розгляду питання про включення певних російських діячів естради до списку небажаних осіб, як це зробила сусідня Латвія.

"Як член Європейського Союзу Литва узгодить питання санкцій з іншими країнами ЄС і висловлюється за їхнє посилення. Що стосується включення конкретних виконавців з Росії до переліку небажаних осіб, то поки це не прийнято, але ми не виключаємо можливості в майбутньому в разі потреби розглянути це питання з метою боротьби з пропагандою, яка розпалює ворожнечу і конфлікт у світі", - передала позицію прем'єра його прес-секретар Евеліна Буткуте-Лаздаускене.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.