Литва хоче оголосити російських співаків персонами "нон ґрата"

Понеділок, 28 липня 2014, 10:26

Литовський прем'єр Альгірдас Буткявічюс не виключає розгляду питання про включення деяких російських діячів естради в список небажаних в країні осіб у зв'язку з їхньою позицією щодо української кризи, як це зробила сусідня Латвія.

Про це повідомляє Інтерфакс із посиланням на агентство BNS.

"Як член Європейського Союзу, Литва узгодить питання санкцій з іншими країнами ЄС і висловлюється за посилення санкцій. Що стосується включення конкретних виконавців із Росії до списку небажаних осіб, то поки це не прийнято, але ми не виключаємо можливість у майбутньому розглянути, якщо це знадобиться, це питання з метою боротьби з пропагандою, яка розпалює ворожнечу і конфлікт у світі", - вважає прем'єр Литви.

Як зазначає лідер Литовського ліберального руху Элігіюс Масюліс, заборону на в'їзд в країну для декількох виконавців не вирішить проблеми. За словами Масюліса, його мрія - щоб концерти таких виконавців у Литві довелося скасувати, тому що не викуплені квитки.

Про те, що МЗС Литви розглядає можливість введення національних санкцій відносно громадян Росії у зв'язку з кризою в Україні, заявила в минулий четвер президент країни Даля Ґрібаускайте.

ЄвроПравда рашіне повідомляла, що міністр закордонних справ Латвії Едгарс Рінкевичс прийняв рішення внести до списку осіб, яким заборонений в'їзд до Латвії, російських естрадних виконавців Олега Газманова, Йосипа Кобзона і Валерію. Всі вони планували взяти участь у фестивалі "Нова хвиля" у латвійській Юрмалі, що завершився напередодні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.