Україну привітали зі святом європейські та світові лідери

Неділя, 24 серпня 2014, 16:39

Глави держав та урядів європейських країни, інших країн світу та міжнародних організацій надсилають до Києва привітання з нагоди 23 річниці незалежності.

Деталі деяких привітань оприлюднює прес-служба президента Петра Порошенка.

Президент Польщі Броніслав Коморовський, зокрема, у своєму листі підкреслив європейське майбутнє України та "право на те, щоб намагатися посісти місце у співтоваристві демократичних європейських держав".

"Підтверджую готовність надалі надавати підтримку з боку польських експертів для процесу імплементації угоди про асоціацію, наближення до безвізового режиму для громадян України, а також проведення інших реформ", - йдеться також в листі Коморовського.

Папа Римський Франциск побажав Україні миру.

"У нинішній ситуації я хочу побажати, щоб український народ зміг йти дорогою розвитку, примирення та миру. Прошу Всемогутнього Бога, щоб Він щедро благословив усіх жителів країни, а також керівників, даруючи їм ласку жити у згоді і братерстві", - йдеться у привітанні з Ватикану.

З європейських лідерів Україну привітали також королева Великої Британії Єлізавета ІІ, король Іспанії Феліпе VI, Король Швеції Карл XVI Густав, імператор Японії Акіхіто, федеральний президент Австрії Гайнц Фішер, президент Словаччини Андрей Кіска, президент Хорватії Іво Йосіпович, президент Португалії Анібал Каваку Сілва.

Щодо інших світових лідерів, наразі відомо про привітання президентів США Барака Обами, Туркменістану Гурбангули Бердимухамедова, Казахстану Нурсултана Назарбаєва, Таджикистану Емомалі Рахмона, Беніну Яї Боні, Сінгапуру Тоні Тан Кенг Йама, Мексики Енріке Пенья Ньєто, Грузії Георгій Маргвелашвілі

Список не повний, оскільки привітання до Києва надходять і далі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: