Еттінгер в Москві представить нові пропозиції щодо газового питання

Середа, 27 серпня 2014, 14:05

Єврокомісар з енергетики Гюнтер Еттінгер під час візиту в Москву 29 серпня "представить нові пропозиції Єврокомісії (ЄК) для досягнення компромісу щодо газу з Україною".

 Про це заявила сьогодні прес-секретар єврокомісара з енергетики Гюнтера Еттінгера Марлена Хольцнер, повідомляє ІТАР-ТАСС.

"На зустрічі в Мінську досягнута домовленість про відновлення тристоронніх переговорів. Ми впевнені, що це відбудеться вже у вересні", - підкреслила вона.

"Питання про дату цієї зустрічі буде обговорюватися 29 серпня в ході візиту в Москву єврокомісара з енергетики Гюнтера Еттінгера, який проведе переговори з главою Міненерго Олександром Новаком", - повідомила вона.

За словами Хольцнер, зустріч Новака і Еттінгера почнеться "близько 10:00 за московським часом у п'ятницю".

Хольцнер також підкреслила, що Єврокомісія "знаходиться в постійному контакті з Україною на високому рівні і на рівні експертів".

За її словами, одним з основних завдань зустрічі в Москві стане "вивчення можливостей щодо зближення позицій Москви і Києва".

ЄвроПравда повідомляла, що чергові консультації з питань енергетики між Україною, Євросоюзом та РФ відбудуться 6 вересня поточного року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.