Україна і Росія розпочнуть консультації щодо газу та закриття кордону

Середа, 27 серпня 2014, 00:46

Україна і Росія почнуть проводити консультації між прикордонними відомствами і генеральними штабами обох країн у контексті врегулювання ситуації у східних регіонах України.

Про це повідомив президент України Петро Порошенко журналістам за підсумками візиту до Мінську, повідомляє "Інтерфакс".

 Окрім того будуть проведені консультації між начальниками генштабів двох країн для забезпечення передумов мирного процесу на Донбасі.

Також, за словами президента, під час зустрічей було досягнуто домовленості активізувати роботу контактної групи за участю ОБСЄ з врегулювання ситуації на сході України.

"Буде розроблена на базі мирного плану "дорожня карта", можливо, через тристоронню контактну групу проведемо консультації, щоб якомога швидше вийти на режим припинення вогню, який буде забезпечений представниками моніторингової місії ОБСЄ", - розповів Порошенко, додавши, що режим припинення вогню повинен носити виключно двосторонній характер.

Окрім того сторони також домовилися про відновлення діалогу з енергетики між Росією і Україною, повідомляє ІТАР-ТАСС.

"У цьому зв'язку досягнута домовленість про те, що контактна група повинна якомога швидше відновити свою роботу", - сказав Путін, оцінивши переговори, як  "позитивні".

Міністр закордонних справ України,зі свого боку, підбиваючи підсумки зустрічі у Мінську, відзначив на своїй сторінці у Twitter, що "кожен пішов своєю дорогою".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.