Польща виділить стипендії для студентів з Донбасу та Криму

Четвер, 28 серпня 2014, 10:50

Польща планує виділити понад 2,5 млн євро на нову стипендійну програму, якою можуть у першу чергу скористатися студенти з Донецької і Луганської областей та Криму, перші з яких приїдуть на навчання до Польщі вже на початку наступного року.

Про це  повідомляє УНІАН з посиланням на прес-службу Міністерства науки та вищої освіти Польщі.

"Нова програма буде підготовлена за зразком Erasmus та Erasmus+, котрі дозволяють пройти частину навчання в одній із держав Європейського Союзу. Річне перебування у відомих польських вишах для 500 людей має підтримати формування демократичних інституцій та розвиток громадського капіталу в Україні", - відзначила прес-служба, зауваживши, що в першу чергу в рамках програми можна буде навчатися у Польщі на напрямках менеджмент, економія, адміністрація та європейське право.

Польська влада профінансує вартість навчання та покриє кошти перебування у Польщі, зокрема, виділить кожному учаснику програми щомісячну стипендію у розмірі понад 200 євро.

Перша сотня українських студентів розпочне навчання у польських вишах після зимової сесії в 2015 році.

"Колись Польща була у ситуації, коли інші країни Західної Європи, США підтримували нас стипендійними та освітніми програмами. Тепер таку допомогу скеровуємо для України. Розраховую, що молоді люди, котрі приїдуть до Польщі на навчання, повернуться в Україну з ідеями, як будувати демократичну державу, яка буде важливою частиною Європи", - відзначила міністр освіти Лєна Колярська-Бобінська.

У міністерстві також зауважили, що близько 4 тисяч із 15 тисяч українських студентів, котрі, за останніми даними, вчаться у польських вишах, отримують різного роду фінансову допомогу, зокрема, звільнення від оплати за навчання чи стипендії.

Прес-служба міністерства зауважила, що інформацію про навчання у Польщі можна знайти на сайті www.go-poland.pl/uk.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.