Посол США при ОБСЄ: Заперечення РФ дестабілізації України - образливе та абсурдне

П'ятниця, 29 серпня 2014, 09:09

Заперечення Москвою її дестабілізуючих дій в Україні є образливим та абсурдним, враховуючи численні докази.

Про це говориться в заяві Посла США при ОБСЄ Деніела Бера.

"Росія продовжує нагнітати напруженість, що є вкрай небезпечним і провокаційним. Протягом останніх 24 години подаються звіти щодо великої кількості  російських військовослужбовців на території України, колони російських танків і броньованих транспортних засобів, які перетинають в південно-східний кордон України, і нападу російського бойового вертольоту на український прикордонний пост", - йдеться у повідомленні

Це вказує на чергову ескалацію зі сторони Росії, а також можливий контрнаступ в Донецькій і  Луганській областях-дії, які є явним порушенням міжнародного права і принципів і зобов'язань ОБСЄ.

Таким чином "так званою гуманітарною допомогою Росія не може відволікти міжнародне співтовариство від значних і постійних внесків, які вона робить у  насильства і руйнування в Східній Україні та Криму", зазначається у заяві.

За словами посла, дії Кремля схожі з діями вуличних шулерів 80-х років.

"Кремль грає в хуліганську гру – відправляє потьомкінський конвой, щоб відволікти від кричущих дій, які насправді і є причиною гуманітарних проблем", - стверджується в заяві.

Як відзначає Бер, якщо б Москва дійсно дбала про якихось людей в Україні, в тому числі про тих, до кого вона проголошує почуття етнічної солідарності, це "зупинило б її від використання їх як пішаків".

На його думку, криза в Україні-це рукотворний криза, трагедія, керована Кремлем, що продемонструвало  ігнорування міжнародного права.

Ці дії, відзначає посол, знищили довіру до Росії як зрілого і серйозного гравця на міжнародній арені, і спричинили величезні, невиправдані людські витрати.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: