Кабмін попросить Раду скасувати позаблоковий статус України

Доповнено
П'ятниця, 29 серпня 2014, 12:44

Кабінет міністрів України вносить на розгляд парламенту законопроект про скасування позаблокового статусу України.

Про це заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк на засіданні уряду в п'ятницю, повідомляє "Інтерфакс".

"Згідно з рішенням РНБО, уряд України вносить на розгляд парламенту законопроект про скасування позаблокового статусу української держави та про відновлення курсу України на членство в НАТО", - сказав він.

За словами Яценюка, згідно із законопроектом, "основна мета і єдина мета України у зовнішній політиці - це набуття членства в Європейському Союзі".

"Даний законопроект забороняє Українській державі приймати рішення про членство в будь-яких інших економічних, політичних чи військових союзах, які суперечать основній меті України, - це членство в Європейському Союзі.Після прийняття цього закону це означає, що Україні буде заборонено (членство) як у Митному, таке і в Євразійському, так і інших різного роду так званих "союзах", які, по суті своїй, є нічим іншим, як Радянським Союзом імені Російської Федерації", - підкреслив Яценюк.

"Звертаємось до президента України визначити цей законопроект як невідкладний, як визначено рішенням РНБО, і до українського парламенту - розглянути його негайно", - сказав прем’єр.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.