Німеччина не постачатиме в Україну озброєння - Меркель

Неділя, 31 серпня 2014, 08:35

Канцлер Німеччини Ангела Меркель висловилася проти ідеї постачання Заходом озброєнь в Україну.

Про це Меркель заявила в ніч з суботи на неділю, коментуючи підсумки позачергового саміту ЄС, повідомляє Інтерфакс.

Глава уряду ФРН впевнена, що такі поставки створюють помилкове враження про можливість військового вирішення українського конфлікту.

"Ми не хочемо цього робити саме з тієї причини, що не віримо у можливість вирішення цього конфлікту військовими засобами. Отже, ми не повинні створювати враження, ніби поставки озброєнь для зміцнення української армії допоможуть вирішенню кризи", - заявила вона.

Як повідомляла Європейська правда, Україна розраховує домовитися про таке постачання за підсумками саміту НАТО, який відбудеться 4-5 вересня в Уельсі.

Меркель, між тим, запевняє, що її думка не зміниться: "Я не можу тут говорити за всіх, у інших країн можуть бути інші відповіді на це питання, але моя позиція залишиться незмінною до саміту НАТО".

Слід зазначити, що рішення в НАТО приймаються консенсусом. Достатньо протесту однієї країни, щоб заблокувати будь-яке рішення альянсу.

Меркель також висловила впевненість, що економічні санкції проти Росії діють ефективно.

Як повідомлялося, 30 серпня Саміт ЄС прийняв рішення по Україні. З його тексом можна ознайомитися на сайті Європейської правди.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.