Мер Лондона: Великій Британії варто вийти з ЄС

Понеділок, 4 серпня 2014, 13:25

Великій Британії вигідніше вийти з ЄС, аніж залишатись в нереформованій спільноті. 

Таких висновків дійшли економісти у звіті, який готували для мера Лондона Бориса Джонсона, передає Euobserver.

У свою чергу очільник столиці Британії в своєму блозі на The Sunday Telegraph висловив незадоволення політикою ЄС. 

"Висока ціна соціальної політики Євросоюзу, стагнація економіки та безглузді намагання покращити ситуацію" - це, на думку мера Лондона, штовхає Велику Британію до виходу з ЄС, якщо євроспільнота не змінить кардинально план реформ. 

Експерти показали, якою буде столиця Великої Британії у наступні 20 років. В дослідженні вони розглянули варіанти розвитку країни в ЄС та поза його межами.

"Найкращий варіант для економіки Британії є залишитись в межах ЄС однак за умови впровадження необхідних реформ в Євросоюзі, і ці реформи повинні враховувати інтереси Британії", - йдеться у звіті.

Проте експерти подають також і "другий варіант", який передбачає вихід Британії з ЄС. Експерти не бачать в цьому нічого поганого.

"Наше детальне дослідження показує, що це, безумовно, є реальним варіантом для Великобританії, щоб бути за межами ЄС", - сказав Джерард Лайонс, старший економіст мерії Лондона.

Експерти додають, що в разі реалізації "другого варіанту" Великій Британії слід зберегти з ЄС хороші відносини, особливо, що стосується торгівельної політики.

"Великій Британії слід розумно та грамотно побудувати зовнішню торгівельну політику", - йдеться повідомленні.

The Sunday Telegraph подає цифри, які вказують, що Лондон забезпечує п’яту частину ВВП Британії з дохідною частиною в 440 млрд євро.

Якщо ж Британія вийде з ЄС і збереже для себе вигідну торгівельну політику, тоді Лондон до 2034 року зможе збільшити вклад в 770 млрд євро до ВВП країни.

В цей же час економісти наголошують, що присутність Британії в ЄС і в разі, якщо Євроспільнота проведе необхідні реформи, Лондон зможе додати 800 млрд євро до сукупного ВВП країни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.