Німецькі "зелені" вимагають переглянути усі військові контракти з РФ

Вівторок, 5 серпня 2014, 16:50

Партія зелених Німеччини вимагає переглянути усі військові контракти німецьких компаній з Росією.

Про це пише Deutche Welle.

Після того, як міністерство економіки Німеччини анулювало контракт концерну Rheinmetall на будівництво тренувального центру для російської армії, німецькі "зелені" вимагають піти ще далі. Як заявив керівник парламентської фракції "зелених" Антон Гофрайтер, втручання мінекономіки з метою скасування реалізації контракту з росіянами є лише "першим позитивним кроком".

"Зелені" вимагають переглянути й інші військові контракти з російською стороною. Гофрайтер наголошує, що мир та стабільність повинні превалювати над економічними інтересами. Про це у вівторок, 5 серпня, повідомляє інформагенція AFP з посиланням на інтерв'ю політика газеті Neue Osnabrücker Zeitung.

Гофрайтер додав, що продукція військового призначення має лише у "виняткових випадках" йти на експорт до країн поза межами ЄС і НАТО. Крім того, керівник опозиційної фракції "зелених" розкритикував той факт, що за період перебування на посаді федерального канцлера Анґели Меркель Німеччина досягла рекордного рівня експорту озброєнь, в тому числі до країн з авторитарним режимом правління.

Нагадаємо, напередодні через тривалу кризу в Україні Німеччина зупинила дію угоди про постачання озброєння для військового тренувального табору в Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.