Німеччина відкликає угоду з Росією про постачання озброєнь через кризу в Україні

Понеділок, 4 серпня 2014, 09:00

Через тривалу кризу в Україні Німеччина зупиняє дію угоди про постачання озброєння для військового тренувального табору в Росії попри те, що санкційний пакет не зобов'язував її це робити.

Про це німецькій газеті "Sueddeutsche Zeitung" повідомив віце-канцлер і міністр економіки ФРН Зігмар Габріель.

Згідно інформації німецького видання, відкликано дозвіл на здійснення контракту з Росією з боку одного з найбільших виробників військової техніки Німеччини – групи "Rheinmetall".

Раніше проект був лише призупинений. Це сталося в березні поточного року, одразу після анексії Росією Криму, нагадує радіо "Свобода".

У 2011 році німецький військовий підрядник "Rheinmetall" підписав контракт на будівництво центру підготовки з симулятором бойових дій у Муліно, на південному заході Росії, вартістю близько 100 млн євро.

Передбачалося, що в ньому можна буде тренувати 30 тис. російських солдатів на рік. "Rheinmetall" відстоював проект навіть після вторгнення Росії до Криму, аж поки німецький уряд нарешті не наполіг на його скасуванні.

Як повідомляла Європейська правда, санкції ЄС щодо Росії, що набули чинності 1 серпня, не зобов'язують європейські країни розривати військові контракти, що були укладені раніше. На цій умові наполягла Франція, яка не хотіла розривати контракт з постачання "Містралів".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.