Расмуссен обговорить у Києві підготовку до засідання комісії Україна-НАТО - МЗС

Середа, 6 серпня 2014, 16:13

У Міністерстві закордонних справ України підтверджують, що в четвер Україну відвідає генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен.

"Завтра в Україні буде з візитом генсек НАТО - на запрошення президента України Петра Порошенка", - розповів на брифінгу в середу заступник директора департаменту політики та комунікацій МЗС України Василь Зварич, передає Інтерфакс.

"У порядку денному завтрашніх зустрічей з генсеком НАТО, зокрема, підготовка до засідання комісії Україна-НАТО", - зазначив він.

Зварич розповів, що в ході візиту передбачені зустрічі з керівництвом держави: президентом, спікером Верховної Ради та прем'єр-міністром, де буде обговорено весь комплекс питань співробітництва Україна-НАТО.

Представник МЗС України відзначив важливість візиту генсека до України "в умовах російської агресії, оскільки має своєю метою політичну підтримку НАТО української держави, українського суспільства в нашій непростій боротьбі за право обирати власний демократичний європейський шлях розвитку".

Василь Зварич зазначив, що візит генсека НАТО також буде служити сигналом, що в сучасній системі цивілізованих взаємин між державами немає місця порушення міжнародного права, і що міжнародне співтовариство виступає єдиним фронтом на підтримку незалежності, територіальної цілісності та суверенітету України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.