Єврокомісія пропонує виділити 12,7 млн євро звільненим працівникам Peugeot

Четвер, 11 вересня 2014, 17:29

Єврокомісія запропонувала виділити Франції 12,7 млн євро з Фонду адаптації до глобалізації на допомогу співробітникам, яких було звільнено з автоконцерну Peugeot Citroën Automobile.

Про це йдеться у прес-релізі Єврокомісії.

2357 робітників було звільнено з двох французьких заводів автоконцерну.

"Європейська автомобільна індустрія переживає значні структурні зміни, що є наслідком процесів глобалізації. Скорочення штатів співробітників, як у Франції, є найбільшим ударом по регіональних економіках…Тож пропозиція виділити 12,7 млн євро демонструє солідарність Євросоюзу з цими працівниками", - сказав єврокомісар з працевлаштування та соціальної політики Ласло Андор.

Єврокомісар також зазначив, що ці кошти підуть на допомогу звільненим робітникам, аби вони могли набути нових навичок, знайти роботу чи започаткувати власний бізнес.

Франція звернулася до Єврокомісії по допомогу після того, як Peugeot Citroën Automobile звільнив більше 6 тис. своїх співробітників через різке зниження частки ЄС на глобальному автомобільному ринку.

Запропоновані заходи застосовуватимуться лише до тих осіб, які стикнулися з найбільшими труднощами під час пошуку роботи. Зокрема, йдеться про проведення тренінгів, надання консультацій з пошуку роботи та грантів на відкриття власного бізнесу.

За рішення має проголосувати Європарламент, після чого його має ухвалити Рада міністрів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.