Словаччина підтримає Україну в разі її вступу до НАТО - глава МЗС

Вівторок, 16 вересня 2014, 10:29

Словаччина має намір підтримати вступ України до НАТО в разі прийняття такого рішення українською владою і досягнення підтримки з боку українського народу.

Про це повідомляють Українські новини з посиланням на слова віце-прем'єра та міністра закордонних справ Словаччини Мирослава Лайчака в інтерв’ю газеті "День".

"Що стосується України і НАТО, то Словаччина принципово підтримує політику відкритих дверей. Ми прийняли стратегічне рішення - вступили до альянсу й підтримуємо ті держави, які прийняли аналогічне рішення", - сказав Лайчак.

При цьому він додав, що, за його інформацією, Україна таке рішення не прийняла й поки ще офіційно є позаблоковою державою.

Як зазначив Лайчак, він дотримується думки, що вести дебати про вступ до альянсу необхідно не через переслідування короткострокових політичний цілей, а з необхідності досягнення "автентичного вираження думки українського народу".

Раніше "Європейська правда" писала про те, що прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо виступає проти приєднання України до  НАТО.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.