П'ятницький: Росія порушила домовленості, готуємо заходи у відповідь

Середа, 17 вересня 2014, 11:16

Україна готова застосувати адекватні заходи на введення Росією мит з 1 листопада.

Про це заявив в інтерв'ю торговий представник України Валерій П'ятницький, пише Апостроф.

Окрім того, за його словами, Україна зі свого боку не має наміру жодним чином документально фіксувати домовленості щодо преференцій у торгівлі з Євросоюзом, досягнуті в Брюсселі 12 вересня.

"Домовленостями визначено, що продовження преференцій в торгівлі з Україною приймається європейською стороною, тому жодних дій, про які говорить міністр економічного розвитку Росії пан Улюкаєв, з української сторони не потрібно",- заявив пан П'ятницький.

Він також зазначив, що заява Улюкаєва про можливості введення з 1 листопада мит у торгівлі з Україною свідчать про те, що РФ має намір порушити домовленості.

"Це він вже відверто пересмикує. Потрібно брати рішення, яке прийнято трьома сторонами. Якщо одна зі сторін починає якимось чином трактувати зміст цього рішення або вносити туди нові елементи, то це не було узгоджено. Те, як збирається діяти Російська Федерація, йде всупереч домовленостям, які були досягнуті", - заявив торгпред України.

У відповідь, зазначив він, Україна може ввести мита на російські товари.

"Ми будемо реагувати відповідним чином. Реакція може бути різною. Не обов'язково це буде негайне введення тарифів. Проте один з варіантів - введення тарифів на ті види продуктів, які імпортуються з Росії",- заявив П'ятницький.

Нагадаємо, всупереч підписаним 12 вересня домовленостям з ЄС і Україною, Росія має намір ввести мита на українські товари.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.