Набула чинності угода про спрощення візового режиму між ЄС і Азербайджаном

Вівторок, 2 вересня 2014, 09:07

Угода про спрощення візового режиму між ЄС і Азербайджаном набирає чинності з першого вересня поточного року.

Про це йдеться в повідомленні делегації Євросоюзу в Азербайджані, поширеному в 1 вересня, повідомляє Trend.az.

Угода зробить процедуру отримання короткострокових віз, що дозволяють вільно виїжджати і в'їжджати на територію більшості країн ЄС для громадян Азербайджану, зокрема тих, хто багато подорожує, простіше і дешевше.

Для деяких категорій осіб, які часто здійснюють поїздки, держави-члени ЄС будуть видавати багаторазові візи на термін від одного до п'яти років.

Власники дипломатичних паспортів звільняються від отримання віз. Угода також передбачає, що мито на отримання візи не буде стягуватися з визначених категорій заявників, у тому числі членів офіційних делегацій, дітей у віці до 12 років, пенсіонерів, вчених і студентів.

У повідомленні наголошується, що чотири офіційних раунду переговорів про спрощення візового режиму та реадмісію між Євросоюзом і Азербайджаном пройшли в Баку і Брюсселі за період з сьомого лютого 2012 до п'ятого липня 2013 років.

29 листопада 2013 року Європейський союз і Азербайджан підписали угоду про спрощення візового режиму в кулуарах саміту країн-учасниць програми ЄС "Східне партнерство" у Вільнюсі.

28 лютого 2014 року ЄС і Азербайджан підписали угоду про реадмісію.

На сьогоднішній день ЄС підписав угоди щодо спрощення візового режиму і реадмісію з 12 країнами, а саме: Азербайджаном, Албанією, Боснією і Герцеговиною, Республікою Македонією, Молдовою, Чорногорією, Росією, Сербією, Україною, Грузією, Кабо-Верде, Вірменією. 11 угод (крім угоди з Кабо-Верде) вже вступили в силу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: