Єврокомісія вже сьогодні передасть Раді ЄС пропозиції щодо санкцій проти РФ

Середа, 3 вересня 2014, 14:19

Єврокомісія сьогодні у другій половині дня представить Раді ЄС пропозиції щодо подальших обмежувальних заходів проти Росії.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на речника Єврокомісії Піа Аренкільде Хансен.

"Сьогодні у другій половині дня ми представимо низку пропозицій стосовно обмежувальних заходів. Ми опублікуємо відповідне повідомлення, коли ці пропозиції будуть внесені до Ради ЄС", - заявила представник Єврокомісії, коментуючи ситуацію з підготовкою нових санкцій проти РФ, здійснену на вимогу глав держав та урядів країн ЄС у рамках реагування на військову агресію проти України.

Хансен уточнила, що нові пропозиції щодо санкцій стосуються переважно секторів економіки, щодо яких ЄС уже запровадив обмежувальні заходи у липні.

При цьому у Єврокомісії поки що не повідомили, чи містить новий пакет санкцій відключення Росії від міжнародної міжбанківської системи передачі інформації та здійснення платежів (SWIFT), що ініціювала Велика Британія.

Нагадаємо, згідно з повідомленнями європейських ЗМІ, Єврокомісія пропонує розширити список заборонених до експорту в Росію товарів подвійного призначення.

Раніше також наголошувалося, що ЄС піде на створення додаткових "чорних списків" осіб і організацій, що взаємодіють з ополченцями Донбасу, в рамках продовження тиску на Росію.

Разом з тим Велика Британія пропонувала лідерам Європейського союзу розглянути можливість блокувати російським резидентам доступ до банківської системи транзакцій SWIFT.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: