Генсек НАТО: ми ніколи не визнаємо анексію Криму, потрібні жорсткіші санкції

Четвер, 4 вересня 2014, 22:11

Генеральний секретар НАТО Андерс фог Расмуссен стверджує, що країни-члени альянсу одностайні в підтримці України і ніколи не визнають анексію Криму Росією.

Про це він заявив в Ньюпорті (Уельс, Велика Британія) на спільній прес-конференції с президентом України Петром Порошенком, передає з Ньюпорту кореспондент Європейської правди.

"Росія веде війну з Україною. Російські війська ведуть бойові дії в Україні. Росія не робила ані кроку для деескалації. Замість того, вона займається дестабілізацією", - наголосив генсек НАТО.

Він зауважив, що досі лишається прибічником політичного вирішення конфлікту. Між тим, Расмуссен наголосив на надзвичайній важливості введення більш жорстких санкцій.

"Головний шлях – знайти політичне рішення. Але для того, щоби полегшити пошук цього політичного рішення, міжнародна спільнота повинна твердо відповідати на продовження агресії Росії. Відповіддю мають бути подальші економічні санкції, які серйозно погіршать економічну ситуації в цій країні", - зазначив він

За його словами, країни-члени альянсу можуть зняти тиск на Росію лише у випадку повернення статуса-кво, який був до початку агресії.

"Росія має відкликати тисячі своїх військових з України, а також відмовитися від незаконної анексії Криму, яку ми не визнаємо зараз і ніколи не визнаємо", - наголосив Андерс фог Расмуссен.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.