Порошенко: в Мілані на зустрічі з Путіним очікую на прогрес в газових переговорах

Субота, 11 жовтня 2014, 17:22

На зустрічі президентів Росії та України, яка запланована в Мілані 16-17 жовтня, очікуються позитивні зрушення на  переговорах щодо постачання в Україну російського газу.

Про це заявив Петро Порошенко під час візиту в Харків в суботу, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Ми дуже близькі нині до того, щоб урегулювати питання газового спору з Російською Федерацією. Я сподіваюся, що значний прогрес буде продемонстровано 17 жовтня, в наступну п'ятницю, в Мілані", - заявив він.

Президент заявив, що умови постачання в Україну російського газу обговорюватимуть в одному пакеті з питаннями, які пов'язані з ситуацією на Сході України - мирним планом, режимом припинення вогню, виконанням інших пунктів мінських домовленостей.

"Питання в тому, щоб вийти на компроміс, який допоможе використати помірні фінансові можливості України для забезпечення як транзиту газу, а також газопостачання до України. Ми вважаємо, що пропозиції України абсолютно чіткі, конкретні й обґрунтовані. Ми впевнені в тому, що значно ближчі до вирішення цього питання, чим раніше", - запевнив президент.

Як відомо, наступного тижня у Мілані відбудетья зустріч Петра Порошенка та Володимира Путіна у так званому "нормандському форматі", тобто за участі президента Франції Оланда та канцлера Німеччини Меркель.

Джерела "Європейської правди" свідчать, що ведуться також переговори про зустріч Путіна та Порошенко в форматі віч-на-віч, однак остаточної домовленості наразі немає.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.