Путін прогнозує зміну Угоди про асоціацію

П'ятниця, 10 жовтня 2014, 16:37

Президент РФ Володимир Путін прогнозує, що зміни до Угоди про асоціацію будуть внесені.

Про це пише ТАСС.

Водночас, за словами Путіна, переговори з цього приводу з Україною і ЄС будуть непростими. Він запропонував Казахстану і Білорусі виступити єдиною позицією з РФ у даних переговорах.

Путін нагадав, що Київ і Брюссель погодилися відкласти реалізацію Угоди.

"Тепер з'явилася можливість відкоригувати ті її положення, реалізація яких могла завдати шкоди нашим економікам", - зазначив він.

"Переговори чекають непрості, і нам необхідно виступати солідарно", - звернувся президент РФ до президентів Білорусі та Казахстану.

Нагадаємо, Путін надіслав лист-ультиматум президенту Єврокомісії Жозе Мануелу Баррозу, в якому погрожував ввести обмеження на український експорт в РФ у випадку, якщо до тексту Угоди про асоціацію не будуть включені необхідні Росії зміни.

Вимоги РФ, по суті, зводять нанівець переваги асоціації для України, та потребують проведення переговорі щодо документу "з нуля". Також повідомлялося про лист президента РФ Володимира Путіна до українського колеги Петра Порошенка, в якому він застерігав Україну від імплементації асоціації.

Водночас, необхідно зазначити, що угода передбачає можливість точкового коригування певних її положень (в том числі тарифних ставок та квот), у разі якщо і ЄС, і Україна будуть згодні на внесення таких змін.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: