Порошенко з Путіним планують зустріч в Мілані 16-17 жовтня

Четвер, 9 жовтня 2014, 11:32

Під час форуму Європа-Азія, який відбудеться в Мілані наступного тижня, імовірна зустріч президентів України та Росії, хоча остаточної домовленості про неї ще немає.

Про це повідомляють російські ЗМІ та джерела "Європейської правди" в МЗС.

Відомо, що 16-17 жовтня запланований візит Володимира Путіна до Італії. Раніше "Європейська правда" повідомляла про протести європейських політиків з цього приводу.

В четвер помічник президента Росії Юрій Ушаков підтвердив наміри щодо такого візиту. "Наступного тижня відбудеться візит президента РФ до Італії для участі в саміті ASEM, у зв'язку з цим планується низка зустрічей із західними партнерами, на яких українська тематика буде ключовою", - заявив російський дипломат, якого цитує ИТАР-ТАСС.

"Не виключена зустріч і в нормандському форматі - Путін, Меркель, Олланд, Порошенко", - додав він.

Джерела ЄвроПравди в українському дипкорпусі підтверджують плани щодо візиту Порошенка в Мілан для зустрічі з Путіним. Водночас один зі співрозмовників зазначив, що остаточне рішення ще не ухвалене. У разі підтвердження поїздки не виключено, що в Італіїї, окрім багатосторонньої зустрічі, відбудуться переговори президентів України та Росії віч-на-віч.

Як відомо, остання зустріч президентів Росії та України відбулася в Мінську 26 серпня.

Тоді глави держав спілкувалися сам на сам, а також у присутності європейських посередників.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.