Україна розраховує прискорити отримання 760 млн євро від ЄС

Вівторок, 14 жовтня 2014, 13:36

Україна розраховує прискорити надходження наступних траншів допомоги від ЄС загальним обсягом 760 млн євро.

Про це йшлося під час переговорів, що відбулися у Вашингтоні на щорічних зборах Міжнародного валютного фонду (МВФ) і Світового банку (СБ), повідомляє сайт Мінфіну.

"Вдалося домовитися про певну координацію підходів Європейської комісії та МВФ, що дозволить значно прискорити надходження наступних траншів допомоги від Єврокомісії загальним обсягом 760 млн євро", - йдеться у повідомленні.

У рамках зустрічі з керівництвом Світового банку були також обговорені питання збільшення обсягу допомоги по існуючій програмі багатосекторної позики на політику розвитку, що дозволило б отримати до кінця року додатково $250 млн.

Як зазначається, серед порушених питань були заходи, що вживаються урядом України та Національним банком для стабілізації ситуації та узгодження позицій щодо надання подальших траншів допомоги.

Зокрема, з представниками Міжнародного валютного фонду було розглянуто зміни в економічній ситуації, пов’язані в першу чергу з руйнуванням бойовиками промислової інфраструктури на сході України.

В цьому контексті фахівці МВФ позитивно оцінили вплив застосованих адміністративних обмежень, насамперед на готівковому валютному ринку, що сприяло уповільненню кризових тенденцій.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.