Допомога ЄС піде на компенсацію покупки котлів на альтернативному паливі

Середа, 1 жовтня 2014, 18:20

50 млн грн фінансової допомоги Європейського союзу будуть використані для компенсації населенню частини вартості покупки котлів на альтернативному паливі.

Як передає Інтерфакс, про це повідомив глава Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України Сергій Савчук.

"Уряд прийняв рішення про компенсацію населенню 20% тіла кредиту на покупку електричних або твердопаливних котлів... Держагентство має 500 млн грн від ЄС на збільшення енергоефективності. Ми прийняли рішення, що з цієї суми 50 млн грн будуть спрямовані на допомогу населенню в придбанні негазових котлів", - повідомив він.

За словами Савчука, алгоритм компенсації передбачає наступні кроки: взяття рахунку-фактури на котел в магазині; здача його в Ощадбанк; перевірка платоспроможності позичальника; складання кредитної угоди; перерахування банком оплати котла магазину; надання позичальником чека в банк.

Ощадбанк буде щомісяця формувати реєстр виданих кредитів за програмою і надавати його в Держенергоефективності, а відомство - поступово погашати 20% тіла кредиту.

Сума компенсації для одного громадянина не може перевищувати 5 тис. грн, в подальшому до програми можуть приєднатися інші фінустанови, окрім Ощадбанку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.