Переважна більшість поляків висловлюється за збільшення тиску на Росію

Четвер, 2 жовтня 2014, 15:33

Переважна більшість поляків вважає, що міжнародна спільнота повинна активніше тиснути на Росію щодо вирішення конфлікту в Україні.

Про це пише Укрінформ з посиланням на результати опитування польського Центру досліджень громадської думки (CBOS), проведеного 11-17 вересня. 

"На запитання, які кроки має здійснити міжнародна спільнота щодо ситуації в Україні, респонденти найчастіше говорили про дипломатичні шляхи вирішення конфлікту: здійснення тиску на Росію - 79%, а також надання Україні фінансової допомоги - 70%", - інформує CBOS.

На думку більшості поляків, дії міжнародної спільноти у справі вирішення конфлікту в Україні є недостатніми.

Зокрема, акцент робиться на недостатній увазі до конфлікту з боку ООН (67%), ЄС (64%), США (52%) та ОБСЄ (42%). Водночас частина опитаних вважає, що участь Польщі у вирішенні конфлікту в Україні є занадто великою (26%) або нормальною (45%). Недостатньою увагу Варшави вважають 20% опитаних.

Переважна більшість поляків переконана, що ситуація в Україні загрожує безпеці Польщі (78%), Європи (72%) і світу (61%).

Зазначається, що на думку 37% поляків міжнародна спільнота повинна надати Україні зброю, натомість 49% висловилися проти цього кроку. Водночас 21% поляків підтримують направлення міжнародною спільнотою військ до України, 67% не згодні з цим твердженням.

За розвитком ситуації в Україні уважно стежать 88% поляків.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.