ЄС підтримуватиме Молдову незалежно від результатів виборів - дипломат

Понеділок, 20 жовтня 2014, 08:55

Успіх європейської інтеграції Молдови залежить від продовження реформ і консолідації демократичних процесів, а Європейський союз продовжить надавати Молдові всебічну допомогу в цьому напрямку, незалежно від результатів майбутніх парламентських виборів.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на главу делегації Євросоюзу в Молдові Піркка Тапіолу.

"Успіх європейського вибору Республіки Молдова залежить від продовження реформ, консолідації демократичних процесів і подальшого просування вперед. В цьому напрямку Євросоюз і надалі надаватиме Молдові всебічну підтримку, незалежно від результатів майбутніх парламентських виборів", - підкреслив дипломат.

За його словами, для Європейського союзу важливий сам процес управління державою, а не те, хто в даний момент при владі в тій чи іншій країні.

"Ми й надалі будемо співпрацювати з владою Республіки Молдова, які, сподіваюся, будуть служити громадянам країни, а не керувати ними", - підсумував Тапіола.

Чергові парламентські вибори в Молдові відбудуться 30 листопада. Фаворитами передвиборчої гонки, за даними соціологічних опитувань, вважаються Ліберально-демократична, Демократична і Ліберальна партії, а також Партія комуністів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.