Росія не буде виконувати умов Заходу для скасування санкцій - Лавров

Понеділок, 20 жовтня 2014, 10:15

Росія не має наміру виконувати жодних "умов та критеріїв" Заходу з врегулювання кризи на Сході України задля скасування санкцій.

Про це повідомляє Інтерфакс, з посиланням на заяву міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова, зроблену під час інтерв'ю на російському телеканалі НТВ.

"Нам кажуть - "якщо ви допоможете врегулювати кризу в Україні, ми скасуємо санкції; давайте ми виставимо вам ряд вимог: зробіить один крок, забезпечте щоб повстанці допустили спостерігачів до кордону з Росією" і т.д. Ми даємо просту відповідь - жодних подібних критеріїв та умов ми виконувати та погоджувати не будемо", - заявив Лавров.

"Я впевнений, що наші партнери, принаймні ті, які представляють серйозні держави - перш за все європейці, та цілий ряд політиків та бізнесменів за океаном - осмислили пагубність нинішнього курсу, який спрямований на те, щоб покарати Росію", - додав він.

Глава російського МЗС наголосив на тому, що санкціями Захід намагається змінити Росію та її позицію по ключовим та принциповим питанням, а також змусити її прийняти позиції Заходу.

"Це - минуле століття, минула епоха, колоніальне та ірраціональне мислення", - заявив Лавров.

Нагадаємо, що за даними опитування, яке проводив Левада-центр, абсолютна більшість росіян вважає, що Захід прагне принизити та послабити Росію введенням санкцій. 

За результатами іншого опитування, більшість росіян вважає, що санкції Заходу та відповідні контрсанкції з боку Росії ідуть на користь російській економіці.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.