Туск: Путін не пропонував мені поділити Україну

П'ятниця, 24 жовтня 2014, 11:10

Екс-прем'єр Польщі Дональд Туск запевнив, що президент Росії Володимир Путін не пропонував йому ділити Україну.

Про це він заявив в ефірі "TOK FM", передає Gazeta Wyborcza.

"Щоб зупинити цей ланцюжок спекуляції і хвилювань, я хочу сказати, що на жодній із зустрічей з президентом Путіним такого тип пропозиції не робились. Я також хочу запевнити вас, що під час жодної з моїх зустрічей з президентом Путіним, українське питання не стояло на порядку денному", - заявив Туск.

Він пояснив, що "у 2008 році Україна не була в центрі уваги і не була темою для розмов польсько-російських відносин".

"Я хотів би негайно припинити спекуляції - мені здається, що Радослав Сікорські на своїй другій прес-конференції розповів в основному все, що повинно було бути сказано після цього нещасливого інтерв'ю для Politico. На мій погляд, Сікорські на цій другій прес-конференції питання закрив", - заявив Туск.

На його думку, емоції, пов'язані зі словами Сікорські, "неадекватні тому, що діється в світі".

Як відомо, раніше в інтерв'ю американському виданню Сікорські заявив, що Путін на своїй зустрічі з Туском 2008 року пропонував йому розділити Україну, бо "Львів – це польське місто".

Пізніше Сікорські заявив, що його слова надінтерпретували, а польська опозиція не проминула нагоди напередодні виборів до сейму вимагати термінової відставки Сікорські.

На другій своїй прес-конференції, про яку згадує Туск, Сікорські заявив, що його підвела пам'ять, і ніякої зустрічі Путіна і Туска не було.

Українська правда

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.