Курди рекрутують бійців у Німеччині - ЗМІ

Неділя, 26 жовтня 2014, 20:40

Заборонена партія курдів РПК (Робітнича партія Курдистану) дедалі активніше рекрутує у ФРН людей для боротьби з джихадистами на Близькому Сході. 

Про це пише видання Der Spiegel з посиланням на власні джерела у спецслужбах ФРН.

Наразі 50 громадян, рекрутованих партією РПК, залишили Німеччину та відправилися на Близький Схід для участі в бойових діях проти послідовників "Ісламської держави".

Водночас унеможливити виїзд курдських рекрутів до Близького Сходу - нелегка задача для спецслужб, пише Spiegel. Адже курдські бійці досить вправно конспіруються.

Приміром, вони не завантажують підозрілих фото на свої сторінки в соціальних мережах в інтернеті, тож їх часто непросто відрізнити від звичайних туристів, які виїжджають з Німеччини на Близький Схід, цитує Spiegel одного з працівників спецслужб країни.

Робітнича партія Курдистану - курдська політична партія, утворена як марксистсько-ленінська (з маоїстським ухилом) підпільна група.

Нагадаємо, раніше Європейська правда писала про те, що напочатку жовтня кілька сотень курдів більш ніж на годину заблокували будівлю Європейського парламенту в Брюсселі, закликаючи до більш активних дій проти "Ісламської держави".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: