БАРРОЗУ ЙДЕ З ПОСАДИ з подяками від європейських політиків

П'ятниця, 31 жовтня 2014, 16:45

Жозе Мануел Баррозу, що був президентом Єврокомісії протягом останніх 10 років, закінчує своє перебування на цій посаді.

Від 1 листопада до роботи приступає нова колегія ЄК на чолі з Жаном-Клодом Юнкером.

Варто зазначити, що період перебування Баррозу на чолі ЄК був непростим. Протягом 10 років Єврокомісії довелося стикнутися з такими викликами, як тривала економічна криза, яка переросла в кризу єврозони, російсько-грузинська війна, газова криза 2009 року, а також скочування України до диктатури та, зрештою, з російсько-українською війною.

Сам Баррозу увечері 30 жовтня після завершення тристоронніх газових переговорів між Україною, РФ та ЄС зазначив, що "кращого способу завершити свій мандат не могло бути".

Підбиваючи підсумки свого президентства у розмові з журналістами, Баррозу зазначив, що саме його команда допомогла зберегти Грецію в єврозоні, тоді як "інші сумнівалися в такій необхідності".

За словами Баррозу, Єврокомісія допомогла врятувати довіру до ринку, вимагаючи введення заходів жорсткої бюджетної економії і  глибоких економічних реформ.

Європейські політики на своїх сторінках у соціальних мережах дякують Баррозу за його десятирічну працю на благо Європи.

Зокрема, вдячність президенту Єврокомісії висловила президент Литви Даля Грибаускайте.

Відзначив роботу Баррозу також і президент Європарламенту Мартін Шульц.

"Ви захистили, розширили і поглибили ЄС в неспокійні часи", - написав він.

Наразі працівники Єврокомісії розміщують в соціальних мережах фото про те, як вони продовжують збирати свої речі та звільняти кабінети для співробітників нової комісії Жана-Клода Юнкера.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.