Баррозу підбив підсумок свого президентства. Каже, що врятував єврозону

Четвер, 16 жовтня 2014, 16:46

Президент Єврокомісії Жозе Мануел Баррозу підкреслив свою роль у подоланні "найбільш гострої" економічної кризи, з якими стикався ЄС.

Про це він заявив в середу, підбиваючи підсумки свого президентства, яке завершується наприкінці жовтня, пише The Wall Street Journal.

Баррозу наголосив, що саме його команда допомогла зберегти Грецію в єврозоні, тоді як "інші сумнівалися в такій необхідності".

"Я дуже гордий, тому що така ймовірність (виходу Греції з єврозони. - Ред.) була, оскільки багато урядів мали... різні думки з цього питання", - сказав він.

"Були сумніви в Берліні... Ми (Єврокомісія. - Ред.) були єдиними, хто чітко давав зрозуміти: ніякого розпаду зони євро", - зазначив Баррозу.

За словами Баррозу, Єврокомісія допомогла врятувати довіру до ринку, вимагаючи введення заходів жорсткої бюджетної економії і  глибоких економічних реформ.

На його переконання, такі дії були єдиним реальним виходом з ситуації.

"Ми були дуже близькими до прірви в певні моменти", - сказав він.

"Тепер, коли ми бачимо ситуацію в окремих країнах, включаючи вражаюче зростання Ірландії, ми розуміємо, що наша політика була правильною", - додав Баррозу.

Нагадаємо, що Баррозу, колишній португальський прем'єр-міністр, завершує свій другий термін на посаді президента Єврокомісії.

Нова команда на чолі з Жан-Клодом Юнкером повинна розпочати роботу 1 листопада після того, як Європарламент проголосує за її склад  в цілому.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: