Румунія конфіскувала обладнання заводу "Лукойл" на суму 235 млн євро

Оновлено
Понеділок, 6 жовтня 2014, 17:01

Прокуратура Румунії постановила конфіскувати власність НПЗ Petrotel, яка є дочірньою компанією російської групи "Лукойл", на суму 235 млн євро.

Про це повідомляє Romania-insider.

Рішення правоохоронного органу пов'язане зі справою, за якою компанія звинувачується в ухилянні від сплати податків і відмиванні грошей.

Нагадаємо, що 2 жовтня у 23 офісах НПЗ Petrotel пройшли масові обшуки

У прес-службі "Лукойл" повідомили, що правоохоронні органи Румунії не висунули жодних звинувачень до компанії.

"Ми впевнені в тому, що правоохоронні органи Румунії вирішать ситуацію та буде прийнято справедливе рішення. "Лукойл" перебуває на ринку Румунії з 1998 року і є найбільшою російською енергетичною компанією на румунському ринку", - йдеться у прес-релізі компанії.

"Досі між компанією та податковими органами Румунії не виникало жодних проблем. Компанія завжди справно сплачувала податки до державного бюджету, а румунські споживачі отримували високоякісний продукт", - прокоментував ситуацію перший віце-президент "Лукойл" Володимир Некрасов.

У компанії додали, що нафтопереробний завод в Румунії працює у звичному режимі.

Влада Румунії постановила, що НПЗ "Лукойл" має припинити роботу в країні. Про це повідомляє агенство РІА-Новості, з посиланням на заяву посла Росії в Румунії Олега Мальгінова. 

"Я як посол Російської Федерації в Румунії глибоко занепокоєний тими подіями, які відбуваються навколо НПЗ Petrotel... Особливу тривогу викликає те, що в рамках проведених слідчих дій, заводу було постановлено припинити виробництво, що поставило під загрозу функціонування всього ланцюга компанії Лукойл в Румунії", - йдеться у заяві, яка знаходиться у розпорядженні агенства.

Наразі, на офіційному сайті компанії "Лукойл" жодної інформації з цього приводу не міститься.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.