Нуланд: США вважає, що "мінська угода" не виконується

Вівторок, 7 жовтня 2014, 16:49

Помічник державного секретаря США Вікторія Нуланд вважає, що російська сторона та бойовики не виконали ключові пункти мінського меморандуму, в тому числі - про припинення вогню.

Про це вона заявила під час візиту до України, у виступі перед студентами Київського національного університету, передає кореспондент "Європейської правди".

"Я знаю, що багато хто з вас неоднозначно сприйняв домовленість, досягнуто в Мінську 5 вересня, а згодом – 19 вересня, - зазначила Нуланд. - США вважають, що домовленість від 5 вересня була б дуже доброю угодою, якби вона виконувалася".

"Але ми бачимо, що вона не виконується. Немає зупинки вогню. Звучать постріли в донецькому аеропорту, в Дебальцевому, в Щасті", - заявила помічник держсекретаря.

Нуланд підкреслила, що Київ дотримується мінського протоколу: "Україна виконала значну частину своїх зобов’язань, зокрема, ухвалила декілька законів, почала демаркацію навколо території з особливим статусом".

Водночас з боку РФ та проросійських бойовиків ключові пункти угоди не виконані, зазначила вона, додавши, що без звільнення заручників, без виводу з України російських військ та без надання українській владі та спостерігачам ОБСЕ реального контролю за україно-російським кордоном в зоні АТО успіх неможливий.

"Потрібно виконати всі пункти (угоди)", - підкреслила вона.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: