Держдеп США закликає Центральну Європу до солідарності з Україною

П'ятниця, 3 жовтня 2014, 09:13

Уповноважений Держдепартаменту США у справах Східної та Центральної Європи Вікторія Нуланд закликала країни Центральної Європи до солідарності з Україною.

Про це вона заявила під час стратегічного форуму США та Центральної Європи 2 жовтня.

"Часто мені хочеться задати питання лідерам цих країн: як вони можуть спокійно спати вночі, коли знаходяться під захистом статті 5 про колективну безпеку НАТО, та не перешкоджати розвитку ракових пухлин корупції?" - додала вона.

Обговорюючи можливі шляхи розв'язання конфлікту на сході України, Нуланд висловила переконання, що військового рішення в ньому не існує.

"Ми віримо в те, що тиск, який США і Європейський союз чинять на Росію за допомогою санкцій, глибоко впливає на російську економіку", - наголосила вона.

При цьому представник Держдепартаменту США підкреслила важливість виконання "мінської угоди", яку, за її словами, "Україна виконує більшою мірою, ніж Росія".

Нуланд зазначила, що згортання деяких санкцій проти РФ почнеться тоді, коли домовленості будуть повністю реалізовані, додавши, що "в руках Москви – наблизити або віддалити цей час".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.