Київ уникнув дефолту

Середа, 8 жовтня 2014, 22:18

КМДА встигла погасити внутрішні облігації міста, не доводячи справу до дефолту.

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", таку заяву зробив перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Ігор Ніконов.

Нагадаємо, мова йде про внутрішні облігації на суму 1,125 мільярда гривень. Вони були випущені у травні 2012 року випустила з річною процентною ставкою 15,25%.

Термін погашення по серії "В" - 6 - 9 жовтня. Саме тому у випадку непогашення цього боргу до кінця четверга Київ міг потратити у технічний дефолт.

Про таку можливість напередодні заявило міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings. Знизивши довгостроковий рейтинг столиці в національній та іноземній валюті з "ССС" до "СС", в агентстві також наголосили -- у випадку, якщо облігації не будуть погашені до 9 жовтня, агентство може кваліфікувати подію як "обмежений дефолт" і знизити рейтинг міста до рівня RD, а рейтинг відповідних облігацій - до D (дефолт).

Виплатити цю суму Києву допомогло термінове виділення бюджетної допомоги на суму 1.8 млрд грн.

Наступне погашення Київ має зробити вже 19 жовтня, однак сума цієї виплати незначна – 250 млн грн. Ше 500 млн грн. місту треба буде виплатити 16 листопада .

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: