Англійську як іноземну найкраще знають громадяни Данії. Українці - 44-ті

Четвер, 13 листопада 2014, 14:55

Міжнародна тренінгова компанія "Education First" оприлюднила результати дослідження рівня володіння англійською мовою в 63 країнах світу.

За результатам дослідження, найкраще знають англійську громадяни Данії, повідомляється в доповіді, розміщеній на сайті організації.

Їм належить перше місце у списку. На другому місці – Нідерланди, на третьому – Швеція, на четвертому та п’ятому – Фінляндія та Норвегія. Польща та Австрія, відповідно, зайняли шосте та сьоме місця.

За даними рейтингу, найнижчий рівень володіння англійською серед країн-членів ЄС - у громадян Франції, вони на 29-й позиції.

Україна посіла 44-те місце. Краще за українців знають англійську навіть росіяни (36-те місце).

Всі 28 країн-членів ЄС увійшли до першої тридцятки рейтингу.

Варто зазначити, що політика перетворення англійської мови на мову спілкування всередині ЄС реалізується з середини 1980-х років. Планується, що англійська стане другою мовою для громадян Європейського союзу. Для цього прикладаються великі зусилля як на рівні ЄС, так і на рівні урядів країн-членів.

Головні висновки дослідження "Education First" полягають в тому, що знання нацією англійської мови безпосередньо пов’язане з низкою соціально-економічних показників. Виявляється, що рівень життя в країні тим вищий, чим більше громадян володіє англійською. Знання англійської також безпосередньо впливає на конкурентоздатність національної економіки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: