Японія виділить Україні $6 млн на відновлення Донбасу

Четвер, 13 листопада 2014, 16:20

Уряд Японії виділить Україні $5,78 млн у рамках проекту з відновлення соціальної інфраструктури східних областей, постраждалих під час бойових дій.

Підписання угоди про реалізацію даної програми між урядами Японії та України, а також Організацією Об'єднаних Націй відбулося у четвер, 13 листопада, в Києві, передає УНІАН.

Як заявив перед підписанням документа надзвичайний і повноважний посол Японії в Україні Шигекі Сумі, проект розрахований на 12 місяців, а виділені кошти в першу чергу будуть спрямовані на відновлення критично важливої соціальної інфраструктури.

"Ця допомога буде використана на реконструкцію шкільних будівель і якнайшвидше відновлення установ соціального обслуговування, включаючи лікарні", - сказав Сумі.

Основною метою проекту є також відновлення ключових об'єктів інфраструктури соціальної допомоги для найбільш незахищених груп населення, таких як діти, літні люди і люди, які потребують особливої медичної допомоги.

Віце-прем'єр Володимир Гройсман, який підписав угоду від імені українського уряду, повідомив, що найближчим часом будуть визначені конкретні об'єкти, які відновлюватимуться в першу чергу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.